Echipa Smart Data Print iti recomanda curatarea si revizia periodica a laptopului sau calculatorului tau pentru a preveni deteriorarea lui.

Una din cauzele principale ale defectarii laptopurilor, placilor video si placilor de baza este supraincalzirea datorata adunarii in exces de praf in zona radiatoarelor si ventilatoarelor, astfel sistemul de racire devenind ineficient.

Simptomele cele mai intalnite datorate suprancalzirii sunt:

  • oprirea brusca in timpul functionarii
  • restartarea in timpul utilizarii
  • lipsa imaginii la pornire, lucru ce arata faptul ca chip-ul video este dezlipit sau defect

Tehnicienii nostri, iti recomanda curatarea si revizionarea laptopului la o perioada maxima de 6 luni pentru a iti pastra echipamentul in parametri.

De asemeni, nu recomandam curatarea laptopului in regim propriu, deoarece este nevoie de experienta pentru a realiza aceasta operatiune. Lipsa experientei, poate duce la deteriorari grave ale carcasei, placii de baza sau a altor componente.

Folosirea ventilatoarelor aditionale de tip cooling pad nu reprezinta solutionarea problemei supraincalzirii laptopurilor si implicit evitarea aducerii laptopului la service.

In cazul in care asupra laptopului s-au varsat lichide, va recomandam oprirea imediata a acestuia si aducerea lui de urgenta la service pentru a i se face o curatare si degresare completa cat si o analiza in detaliu a starii componentelor.