Datorita diferentelor de temperatura intre functionarea si oprirea laptopului, a vibratiilor, a miscarii laptopului in timpul supraincalzirii si a neglijarii curatarii prafului regulat apar microfisuri in bilele de cositor ce tin chipsetul pe placa.

In momentul in care au aparut aceste microfisuri, laptopul va avea simptome precum:

  • porneste dar nu afiseaza imagine
  • porneste dar afiseaza artefacte sau dungi
  • porneste dar imaginea este „sparta” in mai multe bucati
  • se restarteaza la nesfarsit la cateva secunde dupa pornire
  • se restarteaza sau se blocheaza dupa instalarea driverului pentru placa video
  • la intrarea in Windows apare un mesaj de eroare de tip Blue Screen

Tehnicienii nostri pot inlocui bilele ce sudeaza chipsetul de placa de baza (operatiune de reballing) folosind aparatura de ultima generatie cu tehnologie IR.

Operatiunea de reflow sau reballing folosind statia cu aer cald, torta cu gaz sau orice alta metoda gasita online, nu este recomandata deoarece are o durata de viata mai scurta si poate deteriora chipsetul si placa de baza. Odata realizata operatiunea cu o alta tehnologie in afara de IR, reusita reballingului cu IR scade.

Reballingul este o operatiune complexa, complicata si necesita atentie sporita, cunostinte temeinice in domeniu si aparatura specializata. Va sfatuim sa aveti grija in custodia cui va lasati laptopul, astfel incat sa nu fiti pacaliti de tehnicienii ce va ofera metode de reparatie la preturi de nimic ce pot avea rezultate dramatice in timp.